AFLEVERINGER TIL BLAM

På BLAM har vi i den seneste tid modtaget forskellige afleveringer:

Fra Foreningen Norden (Birkerød afd.) har vi modtaget forskelligt materiale om lokalforeningen og om forskellige besøg til og fra venskabsbyer i Norden.

BLAM har også modtaget omfattende materiale om Birkerød Revyen dvs. materiale om hver enkelt forestilling fra første til sidste forestilling.

BLAM har også modtaget medlemsblade fra Furesø Golfklub.

Alle de ovennævnte materialer er registreret og arkiveret, men BLAM modtager af og til også materiale, som ikke er lokalt og som vi - efter aftale med giveren - søger at aflevere andre steder. F.eks. modtog vi en balje med forskellige nøgler og nøgleskilte - allle sammen fra København. De er nu givet videre til Københavns Bymuseum, som modtog dem med glæde.

Fotos fra Birkerød

PÅ Arkiv.dk ligger nu mange fotos fra Birkerød fra ca. 1960 til ca 2000 (søg på "Birkerød"). måske vil nogen undre sig over, at billederne er fra Lokalhistorisk Arkiv for Alsønderup og Tjæreby. Men forklaringen er, at ægteparret Rubæk Hansen, som var fotografer på Frederiksborg Amts Avis, boede i Alsøderup og gav hele deres fotosamling (som omfatter fotos fra hele Nordsjælland) til det lokalhistoriske arkiv. Er man interesseret i en kopi, skal man henvende sig på Lokalhistorisk Arkiv for Alsønderup og Tjæreby.

 

I forbindelse med frimærkeudstillingen TAK16 lavede Postnord 3 postkort med Birkerød motiver. De 3 postkort kan købes i BLAM for 10 kr. for 3 stk.

Indvielsen af den nye restaurant i Jægerhytten ved Sjælsø, sep. 1937

Birkerød Kirke set fra Majpladsen, ca. 1900

Stationsforstander og postmester Thøger Kaarsberg med postbude, ca. 1908